Aruba one happy island

Aruba is paradise met de hoofdletter P! Ik heb veel mooie stranden gezien maar Aruba staat wel op mijn top 5 lijst van mooiste stranden. 
De Arubanen noemen het eiland ook wel one happy island, en dat is het zeker! De Arubanen zijn super vriendelijk en erg gastvrij

13 dagen genieten op dit eiland, waar je pas echt tot rust komt!

We vlogen met TUI dreamliner, op de heenweg in de economy class en de terug weg in de comfort class.
Persoonlijk vind ik comfort class wat fijner vliegen vooral met lange vluchten.
Naar Aruba is het 10 uur vliegen, dus dan wil je ook wel een beetje de ruimte hebben. 

aruba-2
img_6312-kopie-2
Palm beach is de bekendste en drukste strand van Aruba, hier staan ook de grootste hotels.
Er is van alles te doen,van leuke eettentjes tot watersport verhuur. 
Palm beach is zo ruim dat je er lekker kan wandelen tussen de hoge palmbomen door, onderweg een koffie scoren en struinen langs de leuke strand winkeltjes. 
In de avond raad ik aan om te eten bij Bugaloe, een sfeervol restaurant en bar op de pier schuin tegenover het Hilton hotel.
De sfeer is zo gezellig hier, vooral wanneer de zon ondergaat en je daar zit met een cocktail of eigenlijk 2 want vergeet niet de happy hours!

img_6328-2
Aruba kent zoveel verschillende stranden, je moet van te voren echt uit zoeken welke stranden er allemaal zijn want het is zonde als je een strand overslaat.
Wij zijn ieder dag naar een ander strandje geweest. Zo de eerste dagen relaxt aan Palm beach gelegen. Daarnaast hebben we de stranden Eagle beach, baby beach, Arashi beach en Flamingo beach bezocht.

Hoogtepunt was Flamingo beach, je hebt vast wel van die mooie foto’s voorbij zien komen op instagram. Wanneer je verblijft in hotel Renaissance Aruba resort krijg je iedere dag gratis entree tot het private eiland. Maar wanneer je geen gast bent kan je een dagpas kopen. Een dagpas kost $100,- maar dan krijg je wel een gratis lunch + een drankje erbij, en natuurlijk gebruik van de badlakens en strandbedjes. In een volgende post vertel ik wat meer over dit unieke eiland waar je tussen de flamingo’s zit.

snapseed-2


betalen op Aruba

Op aruba betalen ze met Aruban Florin en Amerikaanse dollar, de Florin is de lokale valuta. Je kan beter met dollars betalen, prijzen worden zelfs vaak in dollars aangegeven. Als je geld uit een geldautomaat (ATM) haalt dan kan je ook kiezen tussen Aruban Florin en Amerikaanse dollars. Bij sommige hotels staat er een ATM, informeer goed welke dat zijn. Deze geldautomaten zijn ook voorzien van camera’s en staan binnen. Ik vond dit net iets veiliger pinnen dan buiten langs de straatkant.

Zie je jezelf al zitten onder een palmboom met een cocktail in je hand en zwemmen in de azuur blauwe zee? Boek dan een ticket naar paradijs!
Aruba heeft van alles te bieden, en je hoeft je hier ook zeker niet te vervelen.

img_6908-2
img_6562-2
img_6552-2

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *