Koh Tao

shutterstock_56520811 (1)

 

Koh Tao is een van mijn favoriete eilanden in Thailand. Koh Tao ligt bij de eilanden Koh Pha Ngan en Koh Samui.
Het is een klein gezellig eilandje, de meeste mensen komen ook naar Koh Tao voor het duiken en snorkelen. Alleen op Koh Tao kan je voor heel goedkoop je duikbrevet halen, er zijn ook Nederlandse duikscholen. Waaronder duikschool Impian Divers, je krijgt goeie begeleiding en je duikt in kleine groepjes. Ik ben helaas niet voor mijn duikbrevet gegaan. Ik had niet veel tijd op Koh Tao en wilde liever mijn tijd besteden aan het eiland, dan aan de onderwaterwereld.

12400467_10205561389815279_1497825637419581990_n

Jammer want als ik meer dagen op Koh Tao had gezeten was ik zeker voor mijn duikbrevet gegaan. Ik heb een scooter gehuurd voor 3 dagen, dat raad ik iedereen ook echt aan! Je ziet alleen maar scooters rijden. En dat is het makkelijkste/goedkoopste om het eiland te verkennen. Ik betaalde per dag ….. Ze vragen wel om je paspoort, achteraf een stomme fout wat ik had gemaakt. Je kan beter borg betalen. Liever je geld kwijt dan je paspoort. Kijk van te voren altijd op schade, maak foto’s en laat het zwart op wit zetten. Zo kon ik makkelijk van strand naar strand rijden.

Koh Tao heeft super veel relaxte stranden waaronder: 

Sairee beach.
Populairste/drukste strand van Koh Tao , hier vind je overal restaurantjes en bars. In de avond kan je hier lekkere cocktails drinken en uitgaan in het bruisende nachtleven. En overdag luieren op het strand. Wil je liever wat meer rust dan is dit strand geen aanrader.

Nang Yuan beach. 
Als je op Koh Tao bent moet je zeker een bezoek brengen aan Nang Yuan beach. Het is
een van de mooiste eilandjes van Thailand.
Nang Yuan beach zijn 3 kleine eilandjes die verbonden zijn met witte zandstroken. Overdag is het super druk en toeristisch! Je kan beter vroeg in de ochtend gaan voor 9:30 uur of na 16:30 uur in de middag.
Entree geld is 100 B om op Nang Yuan beach te komen.

 

 

 

 

 

Vanaf Koh Tao is het 15 minuten met de speedboot of catamaran.


Sai nual Beach.

Dit is een rustig strandje, voor een relaxte vibe. Het is even zoeken hoe je er moet komen.
Want je moet over zandwegen rijden en niet echt makkelijk te doen op de scooter. Maar zo eigenwijs als ik ben wilde ik natuurlijk erheen. Eenmaal aangekomen is de sfeer zo rustig en ontspannen dat neerplofte in een hangmat met een kokosnoot.
Welcome in paradise! Je hebt 2 bungalows accommodaties op het strand Siam Cookies Bungalows en Char bungalows ieder met een eigen restaurant.Ook is de Banana Rock cafe erg leuk!
Hier kan je lekkere pannenkoeken eten en hebben ze verse smoothies. Met uitzicht waar je u tegen zegt! Veel mensen komen hier ook naar toe voor de zonsondergang.

shutterstock_56520811 (1)

IMG_8227
dcfd

Mango bay.
Mango Bay ligt noordelijk en ook erg afgelegen, het makkelijkste is om per boot te gaan. Maar je kan ook op de scooter gaan of een taxi jeep.
Ik dacht dat ik wel op de scooter kon gaan, maar dat is niet erg relaxt! Veel steile zandwegen in slechte staat.
Iedereen die lopend was of per jeep keek raar op dat ik het even op de scooter deed. Af en toe dacht ik wel van ik keer om.. Maar ik wilde zo graag naar Mango Bay dat ik niet langer twijfelde.
Op de terug weg begon het keihard te regenen, de zandpaden werden modderig en glibberig. En daar stond ik dan midden in de regen vast in de modder.
Om bij Mango Bay te komen, moet je 200 B betalen. Je krijgt dan een voucher die je kan inwisselen voor een gratis drankje.
Mango Bay heeft een klein strandje, verder is het snorkelen hier echt super! helder water en veel vissen.

dsdsd

12507393_10205561402895606_8977539640793932631_n

 

Waar verblijven?

Hostel Loft.

Voor de cheap backpackers is hostel Loft erg leuk! Ik heb er 2 nachten geslapen. Vlakbij de pier op loopafstand en in het leuke winkelstraatje.
Privé bedden met een eigen stopcontact, vaak heb je maar 2 stopcontacten in een slaapzaal die je vervolgens met 10 andere moet delen. Dus dit is ideaal!

Prijs: Tussen de €10 – €12 per nacht

 

Hostel Goodtime Beach.

Aan het strand van Sairee beach bevindt zich Goodtime beach hostel.

Erg gezellig en het hostel heeft een eigen duikschool.

Prijs: Tussen €11- €16 per nacht

Verder kan je ook kiezen uit de vele bungalow hutjes aan het strand.
De prijzen zijn rond de €50 per nacht

 

 

Hoe kom je op Koh Tao?

Je zal ieder geval met de boot moeten omdat Koh Tao geen vliegveld heeft. Je kan via het vaste land (Surat Thani of Chumpon) gaan. Of via de naast gelegen eilandjes (Koh Samui of Koh Pha Ngan)
Ik ben van Krabi met de bus naar Surat Thani gegaan en daar de nachtboot gepakt naar Koh Tao.
De nachtboot is een aanrader, het scheelt weer kosten in een overnachting want op de boot hebben ze stapelbedden.
Check van te voren wel even de tijden want de boot vertrekt maar een paar keer per dag.

 

 

Volg:

2 Reacties

 1. juli 19, 2016 / 11:08 am

  Wow, your post makes mine look felbee. More power to you!

 2. mei 16, 2017 / 8:19 pm

  Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

  Alvast dank vor de inspiratie !

  groetjes

  Karen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *