Visum voor Thailand | Travellouder

img_0589_snapseed

Ga je op vakantie naar Thailand, dan heb je geen visum nodig. Je hoef vooraf geen visum aan te vragen als je 30 dagen of korter in Thailand blijft. Tijdens je vlucht naar Bangkok krijg je een wit formulier die je moet invullen. 
Bij aankomst op het vliegveld van Bangkok krijg je een visum”stempel” met de geldigheidsduur van 30 dagen. Een deel van de kaart wordt in je paspoort geniet, verlies dit niet! 

Kom je Thailand binnen over land, dan krijg je een visum vrije stempel voor 15 dagen. 

 

Visum verlengen 

Eenmaal in Thailand heb je het zo naar je zin dat je nog lang niet weg wilt, je ben van plan om langer te blijven in paradijs. Dan moet je je visum verlengd, dat kan bij de emigratiekantoren van Thailand.
Dit visum heet ook wel Tourist Vis 1 entry, deze kan je verlengen met +30 dagen. Je nieuwe visum gaat in op het moment dat je oude visum verlopen is.

Weet je al van te voren dat je langer gaat blijven in Thailand, dan kan je dat aanvragen bij de Thaise Ambassade in Den Haag. Hierbij heb je wel 2 pasfoto’s, vliegticket, aanvraagformulier en kopie paspoort nodig. Kosten €30

Wanneer je gat rondreizen door Azie en van plan bent om meerdere keren terug te komen in Thailand dan heb je een Double entry visum nodig, je kan dan 2 keer Thailand binnenkomen 2 x 60 dagen. Dus na de eerste 59 dagen maak je grens oversteek naar bijvoorbeeld Maleisie, Laos of Cambodja en op dezelfde dag ma je weer terug Thailand binnen. Dan mag je nogmaals 60 dagen in Thailand blijven.

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *